Grand Master Emin Boztepe

wingchun-bsm-l

Grand Master Emil Boztepe

.

Master Emin Boztepe, основателя и главен инструктор на EBMAS тренира бойни изкуства от 1976. Той е изучавал много стилове и има впечатляващи знания.

В миналото той е бил старши майстор-ученик в IWTA / Hong Kong. Днес той представлява EBMAS Wing Tzun & Latosa Escrima в повече от 40 държави. 

Животът на Master Emin Boztepe e отражение на философията на Wing Tzun преподавана от EBMAS: бъди агресивен във всеки сблъсък, но отбягвай конфликти по възможност. Когато се сблъскаш с неизбежното предизвикателство на конфликт го посрещни с високо вдигната глава и го приключи бързо, изхабявайки колкото е възможно по-малко енергия и продължи по пътя си. 

Въпреки, че Master Emin Boztepe е тренирал много различни стилове бойни изкуства, той изцяло базира системата за самоотбрана на Wing Tzun Kung Fu и Latosa Escrima, считайки че това му помага да реализира философията за бързото приключване на конфликти посредством ефективни и прости техники. Такива техники са запазената марка на Wing Tzun. Master Emin Boztepe казва: “Аз вярвам само в използването на техники, които действат възможно най-бързо и свеждат до минимум възможните наранявания върху мен”. 

Философията на Wing Tzun също така проповядва реалистични тренировки. Master Emin Boztepe смята, че един от най-важните фактори е развитието на ефективни техники за самоотбрана. Независимо, че е привърженик и на други форми на трениране, например на чувал, аеробика и др. Той счита, че нищо не може да замени спаринга и Wing Tzun Chi Sau упражнения с партньор, както и анти-граплинг, което официално е създадено от него на основата на научните принципи на Wing Tzun системата. 
Master Emin Boztepe отдава голямо значение на превръщането на тренировките в едно редовно занимание за всеки, който сериозно се занимава с бойни изкуства. “Можеш да имаш най-добрите техники и най-добрите инструктори, но ако не тренираш редовно и истински няма да има полза”.

Master Emin Boztepe е професионален инструктор вече дълги години и неговите бойни умения са признати в световен мащаб. Семинарите му са изключително популярни в цял свят. Той е обучавал елитни полицейски и военни структури, включително звеното на FBI за спасявяне на заложници и четвърти батальон на американските военноморски сили.
Master Emin Boztepe e един от най-висшите Wing Tzun инструктори в света. Той продължава да посвещава таланта и уменията си за разпространяването на EBMAS по целия свят, като прекарва голяма част от времето си в пътуване и провеждане на семинари през цялата година.