EBMAS

Какво е EBMAS

EBMAS България е част от международната организация EBMAS (Emin Boztepe Martial Arts System), носеща името на основателя и Главен Инструктор Grand Master Emin Boztepe. Акцентът е изцяло върху самоотбраната, базирана на две бойни изкуства – Wing Tzun Kung Fu и Latosa Escrima. Това е усъвършенстван начин за самозащита в реално време и условия. Тренира се с реалистичен подход към ситуации, които биха могли да възникнат на улицата. По този начин обучението е изключително ефективно.

Тренировките се базират на много практичните теории отнасящи се до принципите на Wing Tzun. В действителност важното за нас в EBMAS е да придобием умението да прилагаме тези теории на практика в ситуация на самоотбрана. Според философията на Wing Tzun най-икономичния, лесен и ефективен начин е и най-добрия.

В EBMAS акцента не е върху изучаването на акробатични движения, правила от състезания на бойни спортове или регламенти от турнирни двубои. Целта на тренировките е учениците да могат да се защитят в случай на необходимост по най-ефикасния и бърз начин в средата, в която живеят.

Системата EBMAS е много подходяща за трениране от хора на всякаква възраст, включително деца и жени и задоволява напълно нуждите на желаещите за самоотбрана и цялостно самоосъвършенстване.

Grand Master Yip Man

Grand Master Rene Latosa

Dai-Sifu Emin Boztepe